Træningsgodbidder

Når en hund skal arbejde er det lige så vigtigt at den får sin løn på samme måde. som vi mennesker får betaling for vores arbejdsindsats.

Hunde modtager betaling i form af leg med legetøj eller godbidder.

En god træningsgodbid er en godbid, der har værdi for hunden, og som modsvarer det krav vi stiller til hunden. Det betyder at vi skal være bedre rustet, når den lille hvalp skal lære nye ting end når en championhund med mange træningsår og konkurrencer bag, sig skal holde sine færdigheder ved lige.

Konsistensen skal være blød, så den glider nemt ned gennem halsen, den skal sige   ”dygtig” hund, men må ikke forstyrre hundens eller hvalpens arbejde, derfor er godbidder af kiksetypen ikke så velegnede til træning, de er bedre til hygge hjemme i kurven.

Godbidder til hvalpe skal være mindre end dem til den voksne hund og af god kvalitet. De må gerne være fremstillet af rent kød.

For den veltrænede hund er bevidstheden om at der ligger en tyggepind eller et stykke tørret kylling eller andefilet i lommen nok til at den kan arbejde med høj halerejsning i mange minutter.

-25%
DKK11,25
DKK15,00
Du sparer: DKK3,75
-25%
DKK11,25
DKK15,00
Du sparer: DKK3,75

 

Træningsudstyr til hunde

En del af glæden ved at træne hund ligger i det rette udstyr, hundenørder går aldrig ned på træningsudstyr, med hensyn til hundegodbidder er der et par ting, som ikke kun er flotte, men også praktiske.

Til at opbevare sine hundegodbidder i under træning findes der mange forskellige godbidstasker eller en hundevest med lommer der er nemme at få godbidderne op af. Man må prøve sig lidt frem for at finde den der passer bedst til ens hånd. Specielt i starten er det vigtigt at belønningen falder hurtigt efter hundens præstation.

For at hunden får en præcis besked om hvornår, den gør det rigtige bruger flere og flere en klikker.

Den lyder altid ens og så er den specielt god, hvis der er flere om at træne den samme hund, det gør det lettere for hunden (ikke menneskene) når lyden altid er ens og er det ikke den det hele drejer sig om.

Hvis man mangler inspiration til træning så anbefaler vi Hundefysioterapeut Nanna Rahbechs gode og instruktive hundeblog.