Hvis du er ny bruger af en hundefløjte kan det anbefales af vælge en hundefløjte som du selv kan høre. Altså ingen lydløs fløjte til den nye hundefløjte bruger.

Når du køber din første hundefløjte, skal du være klar over, at den skal vare hele hundens liv. Lad være med at skifte fra en hundefløjte til en anden, når først hunden har lært at lystre på en hundefløjte.

Naturligvis kan hunde lære at lystre en ny hundefløjte. Men i tilfælde af at du og din hund er et sted, hvor flere fløjter efter deres hunde på samme tid, kan den have svært ved at genkende det nye signal. Dette er sjældent et problem med en hundefløjte som din hund har haft fra hvalp. Dermed ikke sagt at hunden aldrig kan lære en ny fløjte at kende - det kræver bare tid og træning.

Fløjter til hunde

Der er en ting som familiehunde ejeren og alle hundesports udøvere har tilfælles. Drømmen om det perfekte indkald eller på godt dansk, vi ønsker at hunden kommer når vi kalder, hver gang.

Til det brug er der hundefløjten, en fiks lille ting du kan have i lommen eller i et bånd om halsen.

Med en hundefløjte skal du stadig lære din hund at komme, men til forskel fra din stemme som ikke altid kan trænge igennem til hunden, er fløjtens lyd så høj og hørbar for hunden at den altid hører når du fløjter.

Med andre ord kommer du ikke til at stå i kanten og skrige dine lunger i stykker når du skal i kontakt med din legesyge hund. Den hører fløjtet.

Hvis du mister din fløjte så køb en ny med samme lyd (bølgelængden står på fløjten), det gør det nemmere for dig og din hund, at du ikke skal til at genindlære en ny lyd. Ja, måske du skulle købe et par stykker med det samme.

En hundefløjte må ikke forveksles med en klikker, som er et fantastisk redskab at bruge i hundetræningen.