Klikkere til træning af din hund

Brugen af en klikker gør ikke kun dig men også din hund afhængig. Afhængig af det lille præcise klik, som fortæller hunden, at ikke alene gør den det rigtige, den har gjort det så godt at den har fortjent en belønning. Efter godbidden er den parat til et nyt forsøg, den opfatter, at den har kontrol over træningen, den skal bare lokke et klik ud af dig og vups så smager det godt.

Hunde som klikkertrænes begynder efter kort tid at være mere opmærksomme på deres førere (som jo sidder på belønningen) og tage flere initiativer (uhm, det virker jo) i tilgift får de hurtigt nemmere ved at bruge det indlærte i andre situationer. Det er hvad vi i hundesportsverdenen kalder at generalisere.

  • Hvid

 

Når man klikker til hundetræning, skal man jonglere med mange ting på en gang og da det er en kendt sag at vi ikke alle er lige fingernemme har Din Hundeservice valgt at føre flere slags klikkere.

Den nok mest kendte form er en lille håndholdt klikker, til den kan man købe et armbånd, så den kan hænge frit om håndleddet når den ikke lige bruges.

Hvis man har svært ved at få fanget klikker og godbid og holde linen løs og fin, er fingerklikkeren alternativet for en. Den sidder som en ring på en finger, derfor behøver man ikke bevidst at holde styr på den, den er inden i hånden når man skal klikke.

Den sidste type er klikkerstaven, her sidder klikkeren i stavens håndtag og staven har teleskopudtræk. Perfekt til at hjælpe hunden under indlæring af en øvelse. Hunden følger staven, som gøres mindre i takt med at Fido bliver dygtigere.

En klikker er ikke en fløjte, har man brug for et lydsignal for at få hunden til at komme tilbage til en er det en hundefløjte man skal købe.

Klikkeren er perfekt til alle former for hundetræning om det er tricks eller lydighedstræning af hunde.